Author Topic: D-Link DI-604  (Read 19176 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Elia

  • Guest
D-Link DI-604
« on: August 14, 2009, 12:29:04 PM »
Dear Shane,

Im having a big problem I have tried to fix this for like 7 hours and I just can't get it to work, and I am hoping you can help me.

I have D-Link DI-604 and I have reinstalled my vista but before i did that I could portforward without a problem.

Now it comes up this message "50689 is offline and can not be reached."  so i can't open that port I have tried differents port but I just get the same anwser.

Please help me I have read all the topics but I cant find the solution to my problem or get it to work.



PcWinTech.com Forums

D-Link DI-604
« on: August 14, 2009, 12:29:04 PM »

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: D-Link DI-604
« Reply #1 on: August 14, 2009, 01:26:37 PM »
no problem, lets try a few things first.

1. Take a screen shot of your port forwarding page, this way I can see the rule.
2. what is your local IP address?
3. Is the windows firewall turned on? (it should be) and did you add the ports to the firewall?
4. What antivirus do you have installed?
5. What is the WAN IP in the router? I just want to make sure it isnt a local address, so just make sure that IP matches the one that shows up on the port tester page. Dont post your internet IP if it does match, just let me know.

Lets do those first and go from there :-)

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Elia

  • Guest
Re: D-Link DI-604
« Reply #2 on: August 14, 2009, 01:57:19 PM »

I just sent an email to you with my IP adress and WAN  adress, I also took a printscreen with everything I could come up with to make it easier for you.

I have bahnhof Internet Security (F-Secure), I have also added the port in my firewall ass you can see in the photo.

Thanks for trying to help me very kind of you :)

/Elia

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: D-Link DI-604
« Reply #3 on: August 14, 2009, 02:04:40 PM »
Thanks :-) I need 2 more screens from you. Log into your router, take a pic of the system info, I want to see what the WAN ip is in there as well. Then take a screen shot of the port forwarding page, I want to make sure the rule is in there and pointing to the right IP.

Also it is very possible f-secure is blocking the connection as well, so we will check that next.

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Elia

  • Guest
Re: D-Link DI-604
« Reply #4 on: August 14, 2009, 02:28:16 PM »
Just sent email, I hope it was that you wanted to see in the picture, If not I will have to send you another picture with the correct printscreen.

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: D-Link DI-604
« Reply #5 on: August 14, 2009, 03:05:48 PM »
ok I got the screen shot and your WAN ip in the router is a local IP, which means you are behind a 2nd router :-)
So give this a read
http://www.pcwintech.com/common-problems-fixes-port-forwarding

Also since you reset the router settings make sure to update the router with my program again. Also I noticed you had utorrent in the program twice with the same port.  Remove both of those and start from the start :-)

if you need more help just let me know. Once you follow the link I sent you and get DMZ setup on the first router your port forwarding should be set to go :-)

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Elia

  • Guest
Re: D-Link DI-604
« Reply #6 on: August 14, 2009, 03:25:30 PM »
Thanks Shane but I have a problem I am trying to use the gateway adress and when I hit enter it ask for username and password.

I write Admin as username and leave the password blank but it demands the password. I do not know the password and if I login to the first router it doesn't need the password =/

What do I do ?

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: D-Link DI-604
« Reply #7 on: August 14, 2009, 03:32:01 PM »
need to find out what the first router is. The D-Link is plugged into it, so just see what model it is, and use this page to see if any default username and password will work.

http://www.pcwintech.com/default-router-modem-passwords

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Elia

  • Guest
Re: D-Link DI-604
« Reply #8 on: August 14, 2009, 03:40:33 PM »
I am sorry for taking your time Shane, but on that page you gave me it just said "admin" but that did not work so I tried admin as username and admin as password but that also did not work, now I do not know what to do.. =/

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: D-Link DI-604
« Reply #9 on: August 14, 2009, 03:50:32 PM »
what model is the first router?
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Elia

  • Guest
Re: D-Link DI-604
« Reply #10 on: August 14, 2009, 04:00:02 PM »
Linksys SPA2102

I have tried this without any luck

blank/admin
blank/password
admin/admin
admin/password

Elia

  • Guest
Re: D-Link DI-604
« Reply #11 on: August 15, 2009, 05:46:07 AM »
I have now called for the password and I can login to Linksys but I still having problem I have tried to write down the Ip adress for my D-link in settinggs/tmz for linksys but nothing happens.. Please help me Shane or another admin.. I really need the help.

Elia

  • Guest
Re: D-Link DI-604
« Reply #12 on: August 15, 2009, 12:51:51 PM »
Is there someone there that are able to help me ? I have now turned off the linksys to make this easier so now I only use one router but still problem, this is the message I get from Simple Portforwarding.


Router: D-Link - DI-604 (D-Link Firmware)
Loading Commands...
Number Of Port Forwards To Send To Router (1)
Running Commands...

(Current -  1/1)
Adding uTorrent01 (TCP) For Ports 50689-50689 To 192.168.0.238()

Running Script From Database For Selected Router
-----------------------------------------------------------------------
Step 01. nav("adv_virtual.html")

!ERROR! (Navigating to http://192.168.0.1/adv_virtual.html)
This Entry Will be Skipped.
Please Check your Router Info And Try Again.
-----------------------------------------------------------------------
NOT_FOUND(404) (http://admin:@192.168.0.1/adv_virtual.html)
-----------------------------------------------------------------------

Finished Adding uTorrent01


-------------------DONE! (All Commands Finished)-------------------



Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: D-Link DI-604
« Reply #13 on: August 15, 2009, 05:06:27 PM »
odd I never got an email that you replied! sorry about that.

ok so you removed the linksys and now only have the D-Link hooked up correct? what happens when you try to go to http://192.168.0.1/adv_virtual.html

The script worked before for you so I'm wondering what changed since you changed the routers around.

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Elia

  • Guest
Re: D-Link DI-604
« Reply #14 on: August 15, 2009, 06:58:32 PM »

I only have D-Link now,   I do not know whats wrong it all looks normal to me I was hoping you knew the problem. I do not understand why it just wont work I've tried so many things but Im not so good with this router setup but I have read it all and I am stuck I do not know what to do.
You got any ideas ?

   

PcWinTech.com Forums

Re: D-Link DI-604
« Reply #14 on: August 15, 2009, 06:58:32 PM »

 

email