Bookmark and Share

Author Topic: DMZ not working on ASUS RT-68U Merlin  (Read 741 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tylerthe41

  • PcWinTech Full Member
  • **
  • Join Date: Nov 2010
  • Posts: 111
  • Karma: 0
DMZ not working on ASUS RT-68U Merlin
« on: May 13, 2017, 04:21:21 PM »
Long time no see. I haven't posted here in years, but I've run into a problem with my router. Even when I have a static IP with DMZ enabled, my ports do not open. Any thoughts? I'm leaving to work to I'll respond when I get back around 8pm.

EDIT: Modem is Surfboard 6183 and I'm connected via ethernet to the router.
« Last Edit: May 13, 2017, 04:27:33 PM by tylerthe41 »

PcWinTech.com Forums

DMZ not working on ASUS RT-68U Merlin
« on: May 13, 2017, 04:21:21 PM »

Offline trpted

  • PcWinTech Guru
  • ******
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 1,095
  • Karma: 37
Re: DMZ not working on ASUS RT-68U Merlin
« Reply #1 on: May 14, 2017, 09:56:11 AM »
Let us do this step by step. Starting off with pre-checks.

* Pre-check item one  *

#1 Most ISP have a TOS ( Terms Of Service )

#2 You need to find that TOS for your ISP.

#3 If your ISP does not say anything that you can not to run any servers of any kind - green light.

#4 If your ISP does not allow you to run any servers of any kind - yellow light.

-> Be sure to know the risk of running any kind of server.

-> You have to decide is worth the risk or not, based upon...

a) ..how easy you can get another ISP to serve you - for example.

b) ..how much does it cost to upgrade the type of account that you have with your ISP. Example from regular consumer to gaming or business plan.

-> Since you did not post what ISP you use or what your public IP Address is This is something that you must find.

********************** Pre-check item two  **********************

#1 Go to http://ipv4.whatismyv6.com/

#2 On that web page is the non bogan IPv4 (Public) Address that users from Internet use to connect to you.

#3 In your router, somewhere in there you must have the same non bogan IP Address.

Example non bogan IP Address is 999.888.777.666, but in the router the WAN IP is 10.0.0.100 - this is not ok.

#4 Important note: This is not to say that the non bogan IP Address has to be Static.

Example yesterday's IP Address was 999.888.777.666 and today's IP Address is 999.888.777.555 - this is ok.

#5 If you do not see the non bogan IP Address anywhere in the your router it's screens, it first matters what the WAN IP Address in the router is:

a) From 100.64.0.0 - 100.127.255.255, then CGNAT/NAT444/LSN is present.

>>

Quote
If you want more details about CGNAT/NAT444/LSN, you can look at

http://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT

The possible fixes to fix your issue if CGNAT/NAT444/LSN is present.

#1 Have them in their NAT router forward the ports to the IP of your router..

#2 Upgrading the type of plan that you are on with your ISP so that you get a non bogan IP Address.

For example if you are a Residential Service Plan, consider going to a Business Service Plan.

#3 Consider switching to another ISP that can give you you a non bogan IP Address.

#4 For the long term future, get IPv6 working.

<<<

b) From 10.0.0.0 to 10.255.255.255, from 172.16.0.0 to 172.31.255.255 OR from 192.168.0.0 to 192.168.255.255 and since NAT router is a RJ-45 WAN port router:

Step 1: Physically find your NAT Router

Step 2: Find the WAN port of it.

Info: WAN port could be called Internet or To Modem or To ONT port.

Step 3: Report back what the brand and model of the device that is connected at the other end of the wire that is connected to the WAN port of the NAT router.

c) If the WAN IP was not any of those, it would be a good idea to check to see how the non bogan IP Address is not the same (and not NAT). If you need help finding why that is, you are to asking for help doing so.


************* Pre-check item three  ***************

As how to check what the IP Address is/are, Subnet Mask is/are, Default Gateway is, MAC Address(es) is/are, DNS Server(s) are of your computer, it depends on the OS and Version.

Note: This example assumes that you are on Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 or Windows 10

#1 Press the Windows Start key to open the Start screen.

#2 Type cmd and press Enter to launch the command prompt.

Note: You do not need to click on anything on the Start screen—typing will automatically initiate a program search.

#3 Type ipconfig /all at the command prompt to check the network card settings.

#4 If not on Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 or Windows 10 and you do not know how to check that network info - then post what is your OS and Version is.

#5 You need to make sure that the Default Gateway on your computer is the same LAN IP as your NAT router.

*** Done with Pre-checks, doing to the next the step. ****

#1 Why are you using the DMZ for?

For example: Trying to host on a Game Console.

#2 When you forwarded you forwarded to the LAN IP of your computer?

For example assuming that the Default Gateway on your computer is the same as the NAT router's LAN IP Address and if you get this output

IP Address 192.168.1.10
Subnet Mask 255.255.255.0
Default Gateway 192.168.1.1
At least one DNS 192.168.1.1

-> you would forward to 192.168.1.10

#3 When you tested the port(s), how did you test them?

Private messages (PM) are not for support questions or for hints to not yet answered topics. The PMs are basically for confident conversation between the users, off the forum.

PcWinTech.com Forums

Re: DMZ not working on ASUS RT-68U Merlin
« Reply #1 on: May 14, 2017, 09:56:11 AM »

 

email