Bookmark and Share

Author Topic: After Port Forwarded, no WiFi  (Read 19897 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ccpyue

  • PcWinTech Jr. Member
  • Join Date: Oct 2014
  • Posts: 4
  • Karma: 0
After Port Forwarded, no WiFi
« on: October 29, 2014, 07:51:04 AM »
Hello, I have a Netgear WNR2000v4 WiFi Router. I used Simple Port Forwarding to forward my IP Camera's port which is 7777, successful. But After a while, my WiFi becomes  "Limited" and "No internet access". This happened to all WiFi users in the network. I have power off and on the router and  the cable modem, no help. Eventually I have to do a hard reset on the router, then I get back my normal WiFi.

Seem I only allowed to choose either Forwarding a Port or WiFi !!

Did anyone experience this, and/or anyone has a solution for this?

Thank you in advance.

PcWinTech.com Forums

After Port Forwarded, no WiFi
« on: October 29, 2014, 07:51:04 AM »

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: After Port Forwarded, no WiFi
« Reply #1 on: October 29, 2014, 12:36:58 PM »
Sounds like a bug in the router. This is worth a quick read
http://www.pcwintech.com/what-port-forwarding-nutshell

So you can see that port forwarding shouldnt have an effect on the wireless or internet. So the first thing to do is to check for a firmware update for the router. :wink:

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline ccpyue

  • PcWinTech Jr. Member
  • Join Date: Oct 2014
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: After Port Forwarded, no WiFi
« Reply #2 on: October 29, 2014, 02:14:05 PM »
Sorry, after posted, I reset everything and tried to redo port forwarding. This time not even can update router. Attached two snapshot for your review.


Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: After Port Forwarded, no WiFi
« Reply #3 on: October 30, 2014, 12:15:25 PM »
Thats because in the program for the router http port you put 7777 instead of port 80. The router settings section is used to tell the program how to log into the router, so change the http port back to 80 :wink:

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

PcWinTech.com Forums

Re: After Port Forwarded, no WiFi
« Reply #3 on: October 30, 2014, 12:15:25 PM »

 

email