Bookmark and Share

Author Topic: [CPU] 100% Usage Problem  (Read 4907 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hyldran0

  • PcWinTech Full Member
  • **
  • Join Date: Jun 2011
  • Posts: 157
  • Karma: 0
[CPU] 100% Usage Problem
« on: November 21, 2013, 11:39:19 PM »
Hey.

I'v installed a new copy of Win Xp yesterday on my new server computer.
It all went well and i installed mostly all drivers.

But after the startup, like 2-3 mins in the CPU like overdo it or something goes from 1-20% usage to 100% usage all the time. It slows my PC down alot and it wont go away.

I looked into the task manager for programs that are running, but i got 25-30 services running, not taking up like anything.
I can't figure out what it is..

Regards
Hyldran0

PcWinTech.com Forums

[CPU] 100% Usage Problem
« on: November 21, 2013, 11:39:19 PM »

Offline Hyldran0

  • PcWinTech Full Member
  • **
  • Join Date: Jun 2011
  • Posts: 157
  • Karma: 0
Re: [CPU] 100% Usage Problem
« Reply #1 on: November 25, 2013, 01:58:41 AM »
Doesn't someone know the probem?

Regards
Hyldran0

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: [CPU] 100% Usage Problem
« Reply #2 on: November 25, 2013, 06:12:57 PM »
I dont normally answer on the weekends because I spend time with my family :-)

You couldnt find what was using the CPU in the task manger? Also try turning off automatic updates. In XP it is very well known that it will take 100% cpu while it is checking your system for updates that it needs.

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Hyldran0

  • PcWinTech Full Member
  • **
  • Join Date: Jun 2011
  • Posts: 157
  • Karma: 0
Re: [CPU] 100% Usage Problem
« Reply #3 on: November 25, 2013, 11:24:11 PM »
Ah, okey! I can understand that :)

Well, i havn't find anything that takes my CPU power.

But i will try turning off Automatic Updates.
And i will come back to tell you how it went.

Thanks

Regards
Hyldran0

Offline Hyldran0

  • PcWinTech Full Member
  • **
  • Join Date: Jun 2011
  • Posts: 157
  • Karma: 0
Re: [CPU] 100% Usage Problem
« Reply #4 on: November 28, 2013, 11:30:32 PM »
It was the problem! :)

Thanks alot Shane!

Regards
Hyldran0

PcWinTech.com Forums

Re: [CPU] 100% Usage Problem
« Reply #4 on: November 28, 2013, 11:30:32 PM »

 

email