Bookmark and Share

Author Topic: Port open, application not working  (Read 5938 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nati

  • PcWinTech Member
  • *
  • Join Date: Jun 2013
  • Posts: 12
  • Karma: 1
Port open, application not working
« on: July 01, 2013, 06:20:03 AM »
Hi there! You recently helped me with some ports :cheesy:, and today I had the chance to test the application I need them open for. The features related with ports 2000 and 4002 work perfectly, but the feature dependant on port 4000 continues just as it was when the port was closed. I sent them a screenshot of Simple Port Tester ( :tongue:) to show that my ports are, indeed, open, adding port 4001 as control:

My ISP swears the only port they block is port 25, and the only firewall I currently have is Windows Firewall, and I switch it to inactive whenever I'm testing this application. I am at a loss for what to try now :sad: What should I do?

PcWinTech.com Forums

Port open, application not working
« on: July 01, 2013, 06:20:03 AM »

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: Port open, application not working
« Reply #1 on: July 01, 2013, 01:24:36 PM »
Post a screen shot of the port forwarding page int he router for me again :wink:

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Nati

  • PcWinTech Member
  • *
  • Join Date: Jun 2013
  • Posts: 12
  • Karma: 1
Re: Port open, application not working
« Reply #2 on: July 01, 2013, 02:13:11 PM »

^_^

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: Port open, application not working
« Reply #3 on: July 01, 2013, 02:15:00 PM »
None of the rules have 4001 in them, thats why it is failing :-)

If they can do port ranges like start and end port then doing 4000 in the start port and 4002 in the end port would do all the ports between those 2.

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Nati

  • PcWinTech Member
  • *
  • Join Date: Jun 2013
  • Posts: 12
  • Karma: 1
Re: Port open, application not working
« Reply #4 on: July 01, 2013, 02:43:23 PM »
I don't think I was clear  :shy:
I do NOT need port 4001 for anything at all. I only included it in that particular scan to show other people your program (with which they are unfamiliar) works, and isn't just giving random positives for the ports I do need open (which are 2000, 4000, and 4002). My problem comes when running their software; the services that require ports 2000 and port 4002 work alright, but the service that uses port 4000 (which is forwarded in the same way the other two are) isn't working. In particular, this service would require the person connected to me to be able to see what I type, but it isn't working (whereas other services, like being able to hear them talk, work perfectly, but belong to the other ports).

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: Port open, application not working
« Reply #5 on: July 01, 2013, 03:28:03 PM »
Port 4000 is open and working

As my port tester page says
Quote
Most online port testers fail no matter what if nothing accepts their connection attempt. This port tester program will open the port on the system it is running on and listen for a connection from this site. So when the port tester program says the ports are open you can count that they are :-)

So if the port is showing open but your still having trouble with your other program then the problem may be firewall related. :wink:

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Nati

  • PcWinTech Member
  • *
  • Join Date: Jun 2013
  • Posts: 12
  • Karma: 1
Re: Port open, application not working
« Reply #6 on: July 01, 2013, 04:45:42 PM »
The only firewall I have is Windows Firewall, which I disable for every test of this software. Why would a firewall target that specific port? And how do I find out if I have another one I'm unaware of? XD

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: Port open, application not working
« Reply #7 on: July 01, 2013, 05:00:38 PM »
You have to make their software is allowed in your firewall, not the port :wink:

Also a lot of antiviruses have firewalls in them, what antivirus do you have installed?

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Nati

  • PcWinTech Member
  • *
  • Join Date: Jun 2013
  • Posts: 12
  • Karma: 1
Re: Port open, application not working
« Reply #8 on: July 01, 2013, 05:08:30 PM »
Well, part of the software *is* going through whatever is blocking the viewer from seeing me type, as I can hear them talk. I deleted my antivirus as part of the process to find out what was preventing me from forwarding the ports, way before I found out about your site c: So currently, none. That's why I believe my only firewall to be Windows Firewall, which I deactivate fully for tests (but is nonetheless set to allow all traffic related to this software, to the best of my ability).

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: Port open, application not working
« Reply #9 on: July 01, 2013, 05:10:13 PM »
Then it could be that their software needs more ports open then what they told you.

Just for a test, see if your router has a DMZ option. If it does point it to your computers IP. DMZ is a open all ports rule. See if it works with it.

Shane
« Last Edit: July 01, 2013, 05:16:15 PM by Shane »
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Nati

  • PcWinTech Member
  • *
  • Join Date: Jun 2013
  • Posts: 12
  • Karma: 1
Re: Port open, application not working
« Reply #10 on: July 01, 2013, 05:14:24 PM »
It does have a DMZ option! I'll ask them for a new chance to run a test whenever they can, while being in DMZ, and I'll get back to you with that. Thanks! :)

PcWinTech.com Forums

Re: Port open, application not working
« Reply #10 on: July 01, 2013, 05:14:24 PM »

 

email