Bookmark and Share

Author Topic: repeating router  (Read 5168 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chris635

  • PcWinTech Full Member
  • **
  • Join Date: Apr 2011
  • Posts: 163
  • Location: USA
  • Karma: 2
repeating router
« on: June 26, 2013, 12:42:22 PM »
Hey Shane,

   I bought a new netgear wndr3400 as my main router. I would like to use my old netgear wnr2000v3 as a repeating router. How do I do this and keep my security encryption (WPA2-PSK {AES})?


Chris
Physical Science Technician
Avid Motorcyclist

Have a nice day - Chris

PcWinTech.com Forums

repeating router
« on: June 26, 2013, 12:42:22 PM »

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: repeating router
« Reply #1 on: June 26, 2013, 01:03:10 PM »
Not sure if it has the option.

But you can see if DD-WRT supports it if it does load DD-WRT on it and then you have all the control you need, including repeater :-)

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline chris635

  • PcWinTech Full Member
  • **
  • Join Date: Apr 2011
  • Posts: 163
  • Location: USA
  • Karma: 2
Re: repeating router
« Reply #2 on: June 26, 2013, 02:14:22 PM »
last i checked dd-wrt didn't support my old router


chris
Physical Science Technician
Avid Motorcyclist

Have a nice day - Chris

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: repeating router
« Reply #3 on: June 26, 2013, 02:17:11 PM »
I am not sure you can use it then.

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline chris635

  • PcWinTech Full Member
  • **
  • Join Date: Apr 2011
  • Posts: 163
  • Location: USA
  • Karma: 2
Re: repeating router
« Reply #4 on: June 26, 2013, 04:36:27 PM »
I checked and they both have the option.


Chris
Physical Science Technician
Avid Motorcyclist

Have a nice day - Chris

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: repeating router
« Reply #5 on: June 26, 2013, 04:38:00 PM »
I havent setup a netgear to do that so I dont know what the right process is.

See if this model has the same pages and helps :wink:

http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/77/~/how-to-enable-wireless-repeating-function-on-wnr834bv2%3F

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline chris635

  • PcWinTech Full Member
  • **
  • Join Date: Apr 2011
  • Posts: 163
  • Location: USA
  • Karma: 2
Re: repeating router
« Reply #6 on: June 26, 2013, 04:57:05 PM »
Yes it will work :cheesy: But to do it my security settings have to be disabled....so no go :shocked:


Thanks anyway


Chris
Physical Science Technician
Avid Motorcyclist

Have a nice day - Chris

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • PcWinTech Administrator
  • PcWinTech Guru
  • *******
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 16,846
  • Location: USA
  • Karma: 523
  • "Knowledge should be shared not hidden."
Re: repeating router
« Reply #7 on: June 26, 2013, 04:58:13 PM »
No problem as always bud :-)

Shane
(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

PcWinTech.com Forums

Re: repeating router
« Reply #7 on: June 26, 2013, 04:58:13 PM »

 

email